luni, 20 februarie 2017

De ce te gâdilă revista

Acesta este un micro-blog pentru că este scris de mine şi citit de un cerc restrâns de persoane, majoritatea prieteni în viaţa reală sau în irealitatea social media. Iar cei care mă cunosc ştiu că, din când în când, mai public câte o chestiuta şi prin singura revistă de gaming din România.

O revistă, se scarpină unii mai limitaţi în barbă. Cine mai are nevoie de o revistă în epoca incre-fuking-dibil de rapidă a internetului, în care informaţia străbate instantaneu distanţe infinite, ca un fulger din coaiele lui Thor? Păi uite ce cred eu.

Eu cred că o revistă de gaming îl gâdilă unde trebuie pe individul care vrea informaţia în stare solidă, palpabilă. Pe materialistul colecţionar. Aici nu mai este vorba de viteză, ci de exclusivităţi şi materiale scrise altfel, de către omuleţi care ştiu foarte bine ce fac şi cum vor să facă asta. Momentan e cam singurul loc -- online şi offline -- unde reportajele, review-urile şi interviurile nu seamănă cu telegramele meteo trimise de la Polul Sud spre Romica Jurca.

Aşa că cine cumpără revista vrea să guste din amestecul de culoare, formă şi conţinut dincolo de figurat: mirosul de cerneală, capturile de ecran, textul pe coloane -- toate se combină armonios într-o frumuseţe de publicaţie, lovită din toate direcţiile de probleme la care nu se aştepta nici Dicklea Spătaru. În timp a pierdut oameni vechi, i-a câştigat pe alţii noi, nimic nu se pierde, totul se transformă bla bla bla. Important este că încă mai există, în ciuda căcăturilor în care calcă din când în când.

Presupun că va exista mai departe, iar omul ăla super cool care o cumpără pentru că trebuie să o simtă în mâinile lui mici şi gingaşe îmi este cel mai bun prieten. Kudos lui!

4 comentarii:

  1. Mereu prefer print-ul in loc de cel digital, atat la reviste cat si la carti; in plus cum as putea sa ma dau mare cu colectia de LEVEL?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, nu ai putea fara sa ai print-ul in raft. Obiectul ala tridimensional strabate planurile bidimensionale ale informatiei din pagina. E un pachet complet.

      Ștergere